CV

Curriculum Vitae

Opleidingen en kwalificaties:
1999 – 2003: Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle, Journalistiek
2003 – 2005: Universiteit van Amsterdam, Europese Studies

Vaardigheden:
– Bekwaam met Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)
– Vertrouwd met diverse cms systemen (o.a. WordPress, Tridion, Joomla, Smartsite, Azure, Open CMS)
– Vaardig in beeld– en geluidsbewerking (Adobe Photoshop,  Gimp, Dalet)
– Kennis van SEO
– Ervaring met het maken van online nieuwsbrieven
– Ervaring met verschillende Ad Server systemen (Helios IQ, Max Media)

December 2014 – Heden
Hoofdredacteur Me-to-We.nl / copywriter / editor – Snippet Media, Amsterdam
Functie-omschrijving: Schrijven en redigeren van artikelen, interviews columns en brandend content voor verschillende online magazines. Beheren van social media tbv online magazines. Coördineren van dagelijks online magazine Me-to-We.nl, aansturen van freelancers en stagiairs, maken van publicatieplanningen voor websites en social media. Uitzetten van artikelen en interviews. Bedenken van nieuwe content.  Beheren van social media. Redacteur voor o.a. Mynd.nu, Unieksporten.nl en Saarmagazine.nl.

Maart 2015 – Heden
(Eind)redacteur Balans Magazine, Engagement en balansdigitaal.nl en de AutThere app – Oudervereniging Balans / Nederlandse Vereniging voor Autisme
Functieomschrijving: Schrijven en redigeren van artikelen en webteksten, migratie balansdigitaal.nl, schrijven van promotiemateriaal en communicatieplannen. Afnemen en uitwerken van interviews.

Mei 2010 – Heden
Copywriter / editor – Clever Copy, Utrecht
Functieomschrijving: Schrijven en redigeren van (web)artikelen en teksten, vertalen (Nederlands-Engels / Engels-Nederlands) van teksten. Afnemen en uitwerken van interviews.

November 2007 – April 2010
Campaign Coördinator / Site Producer – Telegraaf Media Groep, Amsterdam
Functieomschrijving: Schrijven en redigeren van (web)artikelen. Bedenken, vormgeven en implementeren van sales- en marketingcampagnes in samenwerking met diverse (internationale) partners, schrijven van marketing- en communicatieplannen tbv nieuwe campagnes en klanten, coördineren en plannen van ingame events en activiteiten, onderhouden en vergroten van commercieel netwerk, bedenken en uitvoeren van kwalitatief onderzoek op het gebied van jongeren, educatie, trends en nieuwe media.

Januari 2005 – November 2007
Webredacteur – NCRV, Hilversum
Functieomschrijving: Schrijven en redigeren van content voor verschillende programmasites zoals Netwerk.tv, NCRV.nl, WillemWever.nl etc. Bedenken, coördineren en lanceren van nieuwe digitale platforms en communities zoals o.a. Babyboom. Implementeren van omroepbreed databeheersysteem tbv o.a. de elektronische programmagids. Stimuleren en aansturen van crossmediale acties en ontwikkelingen tussen radio-, televisie- en internetredacties.

Augustus 2003 – Januari 2005
Redacteur radio & televisie – NCRV & KRO, Hilversum
Functieomschrijving: Bedenken, plannen en uitwerken van actuele onderwerpen voor interviews en reportages. Afnemen en uitschrijven van interviews. Samenstellen van draaiboeken. Schrijven en redigeren van content voor diverse websites. Regie-assistentie tijdens uitzendingen.

September 2002 – Juni 2003
Redacteur – Radio Noord-Holland, Amsterdam
Functieomschrijving: Bedenken, plannen en uitwerken van actuele achtergrondreportages. Afnemen en uitwerken van interviews. Samenstellen van draaiboeken. Regie-assistentie tijdens uitzendingen.