CV

Curriculum Vitae

Opleidingen en kwalificaties:
1999 – 2003: Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle, Journalistiek
2003 – 2005: Universiteit van Amsterdam, Europese Studies

Vaardigheden:
– Bekwaam met Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)
– Vertrouwd met diverse cms systemen (o.a. WordPress, Umbraco, Tridion, Joomla, Smartsite, Azure, Open CMS)
– Vaardig in beeld– en geluidsbewerking (Adobe Photoshop,  Gimp, Dalet)
– Kennis van SEO
– Ervaring met het maken van online nieuwsbrieven
– Ervaring met verschillende Ad Server systemen (Helios IQ, Max Media)
– Bekwaam in het maken van nieuwsbrieven met verschillende systemen (Mailchimp, Webpower)

Januari 2020 – Heden
Freelance columnist/journalist (o.a. voor VROUW.nl, Pick Our Brain, e.a.)
Functie-omschrijving: schrijven van columns, afnemen en uitwerken van interviews voor (nieuws)artikelen. Uitzetten van artikelen en interviews gekoppeld aan de actualiteit.

Februari 2019 – Augustus 2020
Communicatie en contentmanager – V&VN, Utrecht
Functie-omschrijving: schrijven en redigeren van (web)artikelen, interviews en communicatiemateriaal. Schrijven van artikelen voor V&VN Magazine. Nieuwsredactie; uitzetten van artikelen en interviews gekoppeld aan de actualiteit. Beheren en managen van social media. Bepalen en implementeren van de communicatiestrategie. Coördineren van dagelijkse (online) uitingen tbv de vereniging. Aansturen van freelancers en bloggers/vloggers en maken van contentplanning voor website en social media. Bedenken van nieuwe content.

December 2014 – Heden
Hoofdredacteur Me-to-We.nl / copywriter / editor – Snippet Media, Amsterdam
Functie-omschrijving: schrijven en redigeren van artikelen, interviews columns en brandend content voor verschillende online magazines. Beheren van social media tbv online magazines. Coördineren van dagelijks online magazine Me-to-We.nl, aansturen van freelancers en stagiairs, maken van publicatieplanningen voor websites en social media. Uitzetten van artikelen en interviews. Bedenken van nieuwe content.  Beheren van social media. Redacteur voor o.a. Mynd.nu, Unieksporten.nl en Saarmagazine.nl.

Maart 2015 – Heden
(Eind)redacteur autisme.nl, balansdigitaal.nl en de AutThere app – Oudervereniging Balans / Nederlandse Vereniging voor Autisme, De Bilt
Functieomschrijving: schrijven en redigeren van (nieuws)artikelen en webteksten, migratie balansdigitaal.nl en autisme.nl, schrijven van promotiemateriaal en communicatieplannen. Afnemen en uitwerken van interviews. Implementeren, managen en aanjagen van de AutThere app, een speciale app voor jongeren met autisme, waarmee zij in een veilige omgeving met elkaar in contact kunnen komen om te praten over hun autisme en alles wat daarmee te maken heeft. Maken van campagnemateriaal voor en aanjagen van de jaarlijkse Autismeweek waarbij aandacht gevraagd wordt voor mensen met een ASS.

Mei 2010 – Heden
Copywriter / editor – Clever Copy, Utrecht
Functieomschrijving: schrijven en redigeren van (web)artikelen en teksten, columns en interviews voor verschillende opdrachtgevers (o.a. Snippet Media, VROUW, NVA, e.a.) Vertalen (Nederlands-Engels / Engels-Nederlands) van teksten. 

November 2007 – April 2010
Campaign Coördinator / Site Producer – Telegraaf Media Groep, Amsterdam
Functieomschrijving: schrijven en redigeren van (web)artikelen. Bedenken, vormgeven en implementeren van sales- en marketingcampagnes in samenwerking met diverse (internationale) partners, schrijven van marketing- en communicatieplannen tbv nieuwe campagnes en klanten, coördineren en plannen van ingame events en activiteiten, onderhouden en vergroten van commercieel netwerk, bedenken en uitvoeren van kwalitatief onderzoek op het gebied van jongeren, educatie, trends en nieuwe media.

Januari 2005 – November 2007
Webredacteur – NCRV, Hilversum
Functieomschrijving: schrijven en redigeren van content voor verschillende programmasites zoals Netwerk.tv, NCRV.nl, WillemWever.nl etc. Bedenken, coördineren en lanceren van nieuwe digitale platforms en communities zoals o.a. Babyboom. Implementeren van omroepbreed databeheersysteem tbv o.a. de elektronische programmagids. Stimuleren en aansturen van crossmediale acties en ontwikkelingen tussen radio-, televisie- en internetredacties.

Augustus 2003 – Januari 2005
Redacteur radio & televisie – NCRV & KRO, Hilversum
Functieomschrijving: bedenken, plannen en uitwerken van actuele onderwerpen voor interviews en reportages. Afnemen en uitschrijven van interviews. Samenstellen van draaiboeken. Schrijven en redigeren van content voor diverse websites. Regie-assistentie tijdens uitzendingen.

September 2002 – Juni 2003
Redacteur – Radio Noord-Holland, Amsterdam
Functieomschrijving: bedenken, plannen en uitwerken van actuele achtergrondreportages. Afnemen en uitwerken van interviews. Samenstellen van draaiboeken. Regie-assistentie tijdens uitzendingen.